Přidej
dotaz
2.9.2015 | 2

Dobrý večer, je mi 34.let . jsem od narození invalidní, mám rozštěp páteře- ochrnutí dolních končetin , těžká paraparéza ,- ochrnutí svěračů . Na urgentní inkontinenci beru Detrusitol , k ránu mi přestává stačit , taky dost často nestačím dojít na WC, bude mi lékař muset zvýšit dávku . Objednala jsem se do Thomayerovi nemocnice k doc . MUDr Romanu Zachovalovi , myslíte že mi poradí i s chronickou zácpou?
Jedu tam ,ale až 15.10 .Od dětství beru různá projímadla např- Gutalax , Regulax ,projímadla přestávají účinkovat , skončila jsem u Senného listu , ten jsem pila si rok , přestával účinkovat , lékařka mi poradila Forlax , ten jsem pila několik měsíců. Zanítil se mi palec , vůbec se mi to nechtělo hojit, lékař mi dal antibiotika , když jsem je dobrala , přestala jsem chodit na velkou . Začala jsem brát opět Senný list ,ale je mi po něm čím dál hůř . Lékařka mi napsala velké balení krystýru, vyprázdním se zespoda z vrchu to neodejde . Pila jsem i zaječickou ani ta nezabírá , koupila jsem si jak jste mi radila Laxafruit , žádná reakce , ještě mám k tomu Chlorelu Japan , Laktobacily také nic . Četla jsem Marii Treben , radí na zácpu bylinky Reveň kořen nebo Plavuň v lékárně mi řekli , že mi to nedoporučují , nevím zdali to mám zkoušet? Také jsem četla na netu o léku Emulips Forte měl by léčit chronickou zácpu .Myslíte, že by mi mohl pomoci? Nevím , co ještě koupit , abych se vyprázdnila . Jsem na dně , vůbec si nevím rady . Moc Vás prosím o radu . Budu doufat, že mi napíšete pár řádků. Děkuji za Vaší odpověď.

Diskuse

Zdeňka Faltýnková | 2.9.2015 13:03
Dobrý den, vím, že zoufale píšete o radu na všechny strany, přeposlaly mi mail i kolegyně z Albertova. Bylinky, o kterých píšete, neznám. Naši vozíčkáři při zácpě používají změkčovala stolice jako je laktulóza, každý den po lžičce nebo také psylium. Pro spuštění defekace používají čípky s bisacodylem, v lékárně lze koupit jako Dulkolax. Možná kombinací těchto přípravků a taky se sušenými švestkami by se stolice mohla upravit. Je faktem, že užívání některých léků má na vyprazďňování veliký vliv. A lék Emulips Forte také neznám. Možná má někdo podobné problémy a bude mít i další radu.
Zdeňka Faltýnková | 2.9.2015 13:07

Čtenáři naší poradny, obracíme se na Vás.

Napište nám své zkušeosti, jak jste vyřešili podobné problémy Vy? My je uveřejníme buď přímo zde v poradně, příp. je pošleme tazatelce nebo můžeme o problému diskutovat v sekci Diskuze.

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png