Přidej
dotaz
14.2.2024 | 1

Dobrý den, chci se zeptat na správné léčení vozíčkářů v případě infekce močových cest - rezistence na ATB.

Mně již několik let pan doktor předepisuje chemoterapeutika dlouhodobě (Biseptol, Sumetrolim, Gyrablock), kontrola každého 1/2 roku. Pokud mám štěstí na paní doktorku, ta mi napíše antibiotika (naposledy Xorimax) a chce mě vidět každé 3 měsíce, přestože nemám žádné problémy, ledviny dle UZ v pořádku. Snažila jsem se je jednou odmítnout (předchozí mi způsobily průjem) a dostala jsem přednášku v tom smyslu, že se chovám nezodpovědně.

K zamyšlení nad různou léčbou mě přivedla návštěva urologie v jiné nemocnici. V daný termín neměli lékaře, tak mě poslali jinam. Tam mi pan doktor na základě kultivace doporučil kontrolu až za rok, pokud samozřejmě nebudu mít problémy a doporučil si nenechat stále psát ATB, právě kvůli rezistenci. Jen dodám, že se cévkuji  6 -7x a dlouhodobě užívám brusinky (Naturevia Cran-Max). Uvažuji tedy o změně lékaře.

Ještě se chci zeptat, jaké množství bakterií E-coli a leukocytů se ještě považuje za "normální" a nemusí se přeléčit .

Děkuji za radu.

Voronová

 

 

rezistence

Diskuse

Monika Kupková, sociální pracovnice Odborného sociálního poradenství CZEPA | 16.2.2024 8:28

Vážená paní Voronová,

bohužel k zodpovězení Vašeho dotazu nejsme kompetentní. Vždy musí rozhodnout lékař, nejlépe neurourolog.

Nevíme z jaké jste lokality... Můžeme Vám však doporučit odbornou konzultaci u MUDr. Martina Sutorého, CSc., který je vedoucím lékařem urologie v Úrazové nemocnici Brno či je k dispozici v rámci Neurourologické ambulance Brno Campus.

S pozdravem

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png