Přidej
dotaz
25.9.2020 | 1

Dobrý den, prosím vás jsem na invalidním vozíku od prosince roku 2018 po úrazu páteře C-6. Cévkuji se, nicméně Vzhledem k neustálým zánětům močového měchýře jsem již bezradný, nepomáhají ani přírodní produkty ani léky předepsané urolologem. Chci se tedy zeptat na nějaké doporučení dezinfekčních prostředku.

Diskuse

Monika Kupková, sociální pracovnice Odborného sociálního poradenství CZEPA | 25.9.2020 10:52

Dobrý den,

asociace CZEPA bohužel nemá k dispozici konzultanta - specialistu v oblasti urologie. Rozhodnutí a individuální léčba je v gesci urologa dle výsledků vyšetření funkce močového měchýře, nicméně se pokusíme nějaké tipy zprostředkovat. 

V rámci časopisu Helios č. 10 z prosince 2018 na straně 4 a 5 vysvětluje MUDr. Martin Sutorý, CSc., primář Urologického oddělení Úrazové nemocnice v Brně, vliv tlaku a osídlení bakteriemi v systému močového měchýře, o významu urodynamického vyšetření,  o dodržování hygienických postupů v domácím prostředí i během hospitalizace i o nezbytnosti dodržování předepsané antibiotické léčby.

Nevíme, z jakého kraje jste a nakolik je Váš urolog zkušený v péči o osoby s poškozením míchy, tak si dovolujeme také nabídnout kontakt na Urologickou kliniku Thomayerovy nemocnice v Praze, kde mají se spinálními pacienty odborné zkušenosti.

Také Vám můžeme nabídnout kontakt na paní Mgr. Olgu Panenkovou, edukační specialistku společnosti BBraun, která je připravena s klienty, kteří se katetrizují, konzultovat různé obtíže s tím spojené. Mgr. Panenkovou jsme kontaktovali a Váš požadavek jsem s ní konzultovali a je tedy připravena s Vámi hledat možná řešení. Kontakt - Mgr. Olga Panenková, mobil:  778 727 099, tel.: 271 091 111, e-mail: olga.panenkova@bbraun.com.

S pozdravem

Monika Kupková, DiS., sociální pracovnice a Bc. Hana Sixtová, sociální pracovnice

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png