Přidej
dotaz
13.5.2017 | 1

Jsem po operacích páteře a trpím urgentní inkontinencí. Vyzkoušela jsem postupně 4 druhy léků, které byly bez účinku - jedině strašné sucho v ústech. Pak jsem brala 3 roky Betmigu, která báječně fungovala. Nyní ji pojišťovna přestala hradit /důchod 8000 Kč/ a já si ji nemohu dovolit platit. Nevím, co mám dělat. Když požádám pojišťovnu o schválení úhrady, tak mi již neschválí rehabilitaci v Kladrubech, kterou nutně potřebuji. Zástupný lék za Betmigu není. Nevím si rady. Míla

Diskuse

Zdeňka Faltýnková | 15.5.2017 11:15

Vážená paní Mílo, jste jedna z několika desítek našich klientů, kteří mají stejný problém. Proto jsme jako zástupci pacientské organizace CZEPA iniciovali opakovná jednání na MZČR i se Státním ústavem pro kontrolu léčiv, ale bohužel, zatím se navýšit úhradu léku Betmiga nepodařilo. Ve spolupráci s Českou urologickou společností pokračujeme v jednáních.

V tuto chvíli bych Vám radila požádat revizního lékaře o zvýšení úhrady Betmigy, na kterou je teď Vaše tělo zvyklé. Pokud Vám revizní lékař navýšení úhrady zamítne, doporučuji zkusit požádat nadace o poskytnutí finančního příspěvku. Rádi Vám následně sdělíme kontaktní adresy nadací.

Zdeňka Faltýnková

Přidej odpověď
cpv_banner-3-2.jpg
banner-handy.jpg