Přidej
dotaz
25.2.2015 | 1

Dobrý den-syn je po autonehodě na vozíku-momentálně v RU Kladruby-po dvou mněsících od nehody zvládal stolici i močení,ale ted se objevil problém.Začal se pomočovat-nestíhá dojet na záchod a neudrží moč jako před pár dny.Prosím co to muže znamenat-stydí se to říct sestrám-bojí se cévkování.

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 25.2.2015 15:41

Dobrý den,
postupné ochabování svěračů, bohužel, patří mezi následky poškození míchy. Vyprazdňování močového měchýře jednorázovým cévkováním je standardní postup. Doporučujeme, aby se Váš syn neostýchal o vývoji svého stavu komunikovat se svými lékaři a terapeuty, i v RÚ Kladruby jsou dostupné urologické konzultace odborníků v oboru.

 

Kolegyně Zdeňka Faltýková, specialistka na zdravotní problematiku České asociace paraplegiků - CZEPA, bude od příštího týdne dostupná na emailu faltynkova@czepa.cz (tento týden čerpá dovolenou). Zatím Vám můžeme doporučit publikace k tématu poškození míchy, které naše asociace v průběhu let vydala a jsou dostupné i v elektronické podobě.

K tématu péče o močový měchýř a vyprazdňování střev je věnováno i několik článků na síti Vozejkov - např. Desatero moudrého vozíčkáře 3/10 nebo seriál Strava a vyměšování lidí s poškozenou míchou.

 

S pozdravem
Hana Sixtová
pracovnice v sociálních službách

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
cpv_banner-3-2.jpg