Přidej
dotaz
30.4.2019 | 1

Dobrý den, prosím potřebovala bych pomoct-poradit....už jsem opravdu bezradná. Manžel je paraplegik,ochrnutý od pupku dolů.. měl nehodu na motorce v roce 2017. Má strašné bolesti celých nohou a tady v Ostravě mu není nikdo schopný pomoci. Už je opravdu strašně vyčerpaný bolestí. Dnes jsem volala záchrannou službu a odvezli ho na internu a po pár hodinách ho dovezli domů, ale vůbec nic nepořešili co se týče nesnesitelných bolestí. Prosím není nějaký specialista v Praze, který se zabývá paraplegii, spazmů, klidně by jsme přijeli kamkoliv, kde mu opravdu pomohou. Moc děkuji za Váš čas a popřípadě radu či kontakt...je to opravdu hodně akutní. Děkuji Romana Matěj

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 2.5.2019 9:34

Dobrý den,

pracoviště spinálních jednotek se zabývají jak léčbou akutní (bezprostředně po změně zdravotního stavu), ale také poskytují odborné konzultace lidem ochrnutým po poranění míchy v průběhu života (tzv. dispenzární péče).

Doporučovala bych prvotně požádat o konzultaci na Spinální jednotce FN Ostrava (https://www.fno.cz/neurochirurgicka-klinika/specializovana-pece), jako lokálně spádového pracoviště, kde předpokládám, byl Váš manžel po úraze hospitalizován. Ambulantní konzultace poskytuje Spinální jednotka FN Motol - Praha (http://www.fnmotol.cz/ambulantni-cast/) a  ambulantní poradnu pro spinální pacienty i Spinální jednotka Liberec (https://www.nemlib.cz/spinalni-jednotka/), můžete případně zkusit požádat o konzultaci zde.  Ve FN Motol Praha sídlí i Centrum pro léčení a výzkum bolestivých stavů (http://www.fnmotol.cz/kliniky-a-oddeleni/spolecna-pracoviste/centrum-pro-leceni-a-vyzkum-bolestivych-stavu/), ale považuji za vhodné nejprve konzultovat s pracovníky spinálních jednotek.

Pokud bychom Vás mohli dále podpořit, neváhejte se ozvat.

S pozdravem

Bc. Hana Sixtová, sociální pracovnice

 

 

Přidej odpověď
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg