Přidej
dotaz
2.8.2016 | 1

Prosím o info, zda by někdo nedokázal poradit s mým problémem, - zda už někdo na káře neřešil podobný problém -

Když se objevila možnost ,,kotlíkové dotace,, viděl jsem v tom velkou šanci dostat do své chalupy kotel na pelety. Hned na začátku jsem se ptal , jak to bude s placením a bylo mi řečeno, že nebudu muset platit celou částku a tak jsem se rozhodl zkusit zažádat o dotaci na kotel na pelety,. který by mi hodně usnadnil můj život na vozíku a asi by to malinko i přispělo k životnímu prostředí.

V současné době to je tak, že moje žádost na kotel na biomasu byla schválena a já jsem s překvapením zjistil, že dotace bude proplacena , když dodám, že jsem celou částku zaplatil., tzn. že mám udělat mikroopatření ,, 24 000,-,, rozpočet na kotel je 157 000 - dohromady 181 000,-.

V současné době mám 61 000,- , tzn. že pokud bych nemusel platit těch 120 000,- , které mám schváleny, tak bych mohl využít kotlíkovou dotaci.

Takže je to postaveno tak, že Ti kteří nepočítají každou korunu, už dávno dražší kotle mají a ti, kteří by tento kotel potřebovali, tak si musí vzít úvěr, na který se s důchodem těžko dosáhne a u mne to asi dopadne tak, že bych ten rozdíl dokázal zaplatit, ale nakonec budu muset dotaci nechat propadnout a koupit si kotel na uhlí. V pořadu p. Jílkové ministr Mgr. Brabec říkal, že by mohla v takovém případě pomoci obec - bezúročnou půjčkou, ale stačí se zeptat a je vše jinak, kdyby mi někdo dokázal poradit, můžete mi i zavolat Jirka Tománek 722 603 568

Diskuse

Dominika Horáková | 8.8.2016 10:22

Dobrý den, pane Tománku, 

na základě Vašeho telefonického dotazu jsem volala na info linku projektu Ministerstva životního prostředí - Operačního programu životního prostředí, kde mi bylo potvrzeno, že tyto dotace skutečně poskytují zpětně. Tyto podmínky jsou stanoveny v rámci zadávacího řízení daného programu.

Jediný, kdo by v tuto chvíli mohl udělit výjimku je samo Ministerstvo životního prostředí, na které, jak jste sám řekl, jste se již obrátil. V tuto chvíli proto vyčkejte, jaká Vám přijde odpověd.

 

Pokud byste chtěl znát zkušenosti ostatních vozíčkářů na tuto problematiku - zda se někdo s touto situací již setkal a jak ji vyřešil, doporučuji Vám, abyste svůj dotaz vložit v rámci vozejkova ještě do sekce diskuze.

 

Bohužel Vám více v této souvislosti nemůžu pomoci.

S pozdravem,

 

Mgr. Dominika Horáková, DiS.

sociální pracovnice

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png