Přidej
dotaz
2.1.2023 | 1

Dobrý den, hledáme pro syna 20 let na vozíčku po DMO asistentku/kamarádku, která by ho jednou týdně vyzvedla ze školy a strávila s ním odpoledne. Nemáte prosím kontakt na nějakou asistenční službu v Plzni? Zatím jsme oslovili HEWER, ale bohužel bez úspěchu. Jiná asistenční služba v Plzni se nám najít nepovedla. Asistenční služby můžeme platit.

Děkuji Monika Duffková

Diskuse

Monika Kupková, sociální pracovnice Odborného sociálního poradenství CZEPA | 3.1.2023 8:52

Dobrý den paní Duffková,

dle registru MPSV by v Plzni měly působit ještě další 2 sociální služby, které poskytují osobní asistenci. Níže Vám zasílám kontakty, je třeba si zjistit volnou kapacitu (bohužel jinou službu osobní asistence jsem nedohledala):

Městská Charita Plzeň

- webový odkaz najdete ZDE 

- kontakt: Vedoucí osobní asistence Bc. Dana Levorová, tel. 377537700, 731619740, e-mail: dana.levorova@mchp.charita.cz

Muži a Ženy, o.p.s.

- webový odkaz najdete ZDE

- kontakt: Hlavní koordinátorka p. Lucie Prokopová, tel. 608515428, e-mail: prokopova@muziazeny.cz

- v Plzni by měla působit osobní asistentka p. Jana Pachnerová

Pokud výše uvedené organizace nebudou mít volnou kapacitu, zkuste si projít weby, které zprostředkovávají kontakty na osobní asistenty, kteří nabízejí služby za úplatu. Jen upozorňuji, že se nejedná o osoby, které pracují pod registrovanou soc. službou - je zde riziko, že nevíte, koho si pouštíte do bytu....

Web Domelie - zde si můžete vyfiltrovat kontakty na pečovatele / asistenty (jedná se o neprověřené kontakty) - https://www.domelie.cz/

Dále naši klienti využívají i web Hlídačky - https://www.hlidacky.cz/

V neposlední řadě můžete zkusit oslovit organizace, které se zabývají dobrovolnickou činností - třeba by se našel vhodný dobrovolník.

Dobrovolnické centrum ADRA Plzeň - webový odkaz najdete ZDE (cílovou skupinu, které poskytují služby jsou senioři a seniorky - ale třeba by Vám dokázali pomoci)

Dobrovolnictví TOTEM, z.s. - webový odkaz najdete ZDE

S pozdravem

Kupková Monika, DiS., sociální pracovnice

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png