Přidej
dotaz
9.8.2021 | 1

Dobrý den, potřebovala bych pro svého syna( 30 let)  bydlištem v okrese Hodonín, který je po úrazu c4 kvadruplegikem, asistenta na celodenní péči. Kde a jak takového asistenta můžeme zařídit?

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 10.8.2021 13:15

Dobrý den,
základní informace o dostupných sociálních službách čerpám z webové stránky Města Hodonín, sekce katalogu sociálních služeb. Zde jsou uvedeny společnosti: Pečovatelská služba a Osobní asistence Homediss (www.homediss.cz) a Osobní asistence Centra pro rodinu a sociální péči (https://cprhodonin.cz/). Případné další organizace by měl evidovat i Odbor sociálních věcí (a školství) MÚ Hodonín (http://www.socialnisluzby-hodonin.cz/detail/mestsky_urad_hodonin___odbor_socialnich_veci_a_skolstvi-144/).  Dále jsem našla Charitní pečovatelskou službu Hodonínsko (https://hodonin.charita.cz/adresar-pro-verejnost/?targetGroup=postizeni&situation=7&showType=list). Sociální služby jsou hrazeny z příspěvku na péči, změna osoby poskytující péči musí být na ÚP v termínu ohlášena.

Úkony spojené se zajištěním vyměšování močového měchýře a střev  (obvykle cévkování, zavádění čípků do rekta) jsou považovány za zdravotní úkony, které zajišťuje "domácí zdravotní péče" (home care), kterou dle předpisu praktického lékaře hradí zdravotní pojišťovna.

Případné další související dotazy doporučuji konzultovat individuálně (sixtova@czepa.cz).
S pozdravem
Bc. Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png