Přidej
dotaz
3.8.2018 | 1

Dobrý den, řeším zajištění péče o sebe - potřebuji osobní asistenci i zdravotní služby. Kde můžu získat adresáře? Děkuji.

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 3.8.2018 10:46

Dobrý den,

evidence (registrace) sociálních i zdravotních služeb náleží do kompetence krajských úřadů. Na jejich sociálních či zdravotních odborech můžete poptávat, zda vydávají adresáře. Obávám se však, že v dnešní době Vás odkáží hlavně na elektronickou verzi adresářů - tzv. registry.

 

Pro sociální služby je určený Registr poskytovatelů sociálních služeb, který je dostupný na internetovém odkazu: http://iregistr.mpsv.cz/. V tomto registru je možné vyhlávat služby v jednoduchém i rozšířeném formuláři, který umožňuje filtraci podle druhu služby, její formy (ambulantní/terénní/pobytová), cílové skupiny (např. osoby s tělesným postižením), věkové kategorie klienta a podle kraje. Registr vyfiltruje služby podle zadaných požadavků, zobrazí jejich kontakty, adresy, telefony, webové stránky, informace je možné si vytisknout.

 

Obdobně funguje Národní registr poskytovatelů zdravotních služeb na internetové adrese: http://nrpzs.uzis.cz/. V sekci "pro veřejnost" máte možnost vyhledat poskytovatele zdravotních služeb, opět máte možnost využít formu rozšířeného vyhledávání podle různých odborností a kategorií. Zobrazené informace lze exportovat do excelové tabulky, kterou je možné si vytisknout.

 

S pozdravem

Bc. Hana Sixtová, sociální pracovnice

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png