Přidej
dotaz
22.5.2018 | 1

Dobrý den,
nevíte prosím, jestli jsou nějaké nadace nebo nějaká jiná finanční pomoc při řešení bezbariérové kuchyně?

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 22.5.2018 14:01

Dobrý den,

bohužel, bezbariérová úprava kuchyně nespadá do úprav, které jsou hrazeny prostřednictvím příspěvku na zvláštní pomůcky. Je tedy třeba hledat jiné finanční zajištění - sponzorský dar, nadační dar.

 

V obecném pohledu si každá nadace/nadační fond určuje komu, na co, za jakých podmínek a v jaké výši poskytuje příspěvek - a tyto údaje se mohou v průběhu času měnit.  CZEPA proto na svém webu nabízí seznam nadací, u nichž se na aktuální možnosti podpory můžete informovat (např. prostřednictvím webových stránek).

 

Bezbariérové úpravy v bydlištích osob se zdravotním postižením jsou jedním z okruhů, které podporuje např. Konto Bariéry . U dalších nadací Vám doporučuji využít náš inspirativní seznam a aktuální formy podpory si prověřit. Pokud byste měl/a možnost vyjednat si individuální sponzorský dar, je možné požádat Konto Bariéry o vytvoření "sponzorského podúčtu" (sponzor dává dar transparentní nadaci, dostává potvrzení o daru; smlouvou mezi KB a Vámi je ošetřeno, že daná částka je připsána Vám a Vy ji využijete ke schválenému záměru).

 

S pozdravem

Hana Sixtová, sociální pracovnice

 

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png