Přidej
dotaz
6.10.2015 | 1

Dobrý den, na regionálním setkání vozíčkářů, které
organizovalo sdružení CZEPA v Karlových Varech, jsem si vyzkoušela "vozíkomotorku" Rid-e, což byl i pro mne, jako choďáka, veliký zážitek. Mám manžela tetraplegika, pro kterého by takováto motorka znamenala mnohem větší svobodu pohybu i menší stigmatizaci elektrickým vozíkem. Zajímalo by mne, zda se na takovouto motorku dá získat nějaký příspěvek od státu, pojišťovny příp. nějakých nadací.
Děkuji

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 7.10.2015 9:42

Dobrý den,

motorka Ride-e je podle výrobce kombinací vozíku a výkonného elektrického pohonu, tedy "inovativním elektrickým vozíkem". V číselníku pomůcek zdravotních pojišťoven ale není uveden (tedy není hrazen zdravotní pojišťovnou). Není uveden ani mezi pomůckami, na které lze získat od úřadu práce příspěvek na zvláštní pomůcky podle zákona č. 329/2011 Sb., o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením. 

 

Nezbývá než investovat vlastní finanční prostředky, hledat sponzorské zdroje či žádat o podporu nadcí. Kontakty na nadace/nadační fondy a orientační vzor žádosti uvádíme na webu asociace CZEPA. Cílová skupina podporovaných klientů i oblast poskytované podpory se u každé nadace/nadačního fondu může v průběhu času měnit, doporučujeme proto nastudovat podmínky jednotlivých nadačních společností. 

 

S pozdravem

Hana Sixtová

pracovnice v sociálních službách

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png