Přidej
dotaz
23.8.2021 | 1

Dobrý večer, v rozhovoru pro ČSOB paní Jančíková říkala o onemocnění míchy - mrtvička, otok ... kdy lidé zůstanou na vozíčku. Toto se stalo i mně, jsem pojištěná u ČS Flexi nyní Kooperativa a tato pojišťovna mi neuznala onemocnění, že tuto diagnózu nemají v kódech (já říkám, že jsem mimo jejich tabulky) a nedala mi žádnou pojistnou platbu. Mají pouze prý mozkovou cévní příhodu ne míšní. Po docela dlouhé výměnné korespondenci, dokládání lékařských zpráv, odvolávání se, mi poslali částku ne za onemocnění, ale cituji "z morálního hlediska". Myslíte, že je potřeba se dál odvolávat nebo jak dokázat oprávněnost? Víc nemůže být důkazem než vozíček :(. Děkuji. Jitka K.

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 24.8.2021 15:52

Vážená paní Jitko,
Váš dotaz jsem postoupila do spolupracující advokátní kanceláře JUDr. Zuzany Špitálské. Paní doktorka se prostřednictvím kolegyně JUDr. Radky Hofmanové vyjádřila následovně:

"JUDr. Špitálská mě požádala o reakci na Váš dotaz, resp. na připojený dotaz paní Jitky K. Ve věci musím předně uvést, že na takto obecně formulovaný dotaz nelze podat jednoznačnou odpověď. Tu je třeba vždy hledat v uzavřené pojistné smlouvě a souvisejících pojistných podmínkách, kde je konkrétně vymezena pojistná událost, pro kterou je pojištění sjednáno, a další podrobnosti o trvání pojištění, výlukách z pojištění, způsobu určení rozsahu pojistného plnění apod. Bez možnosti seznámení se s obsahem konkrétní smlouvy a pojistných podmínek se nelze ve věci blíže vyjádřit. Paní Jitce můžete zprostředkovat telefonický kontakt na advokátní kancelář JUDr. Špitálské /257 322 674 ,724 759 173/ v případě zájmu konzultace věci."

Pokud máte zájem o bližší konzultaci, můžete advokátní kancelář JUDr. Zuzany Špitálské kontaktovat na výše uvedených telefonech. 

S pozdravem
Bc. Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png