Přidej
dotaz
15.4.2015 | 1

Dobry den prosim o radu co delat kdyz CSSZ mi priznali castecny invalidni duchod 2 stupne a ja si myslim ze bich mnel mit narok na 3stupen jiz 15 let pobiram castecny invalidni duchod 1 stupne mam ochrnutou pravou ruku chybi mi uchop a mam omezenou hybnost zapesti,loket a rameno OK.Pred 3 lety mne srazil bezohledny ridic a muj zdravotni stav se dost zmenil amputovali mi levou nohu cca 8cm pod kolenem, ledvinu,cast sleziny. Po propusteni z nemocnice sem zazadal o zmenu stupe invalidyty a z 1 prvniho mi dali 2 stupen minuli mesic sem znovu zazadal o zmenu stupne invalidyty z duvodu vecnych problemu s protezou, pahyl na ktery protezu nasazuji je prilis kratky a casto se mi na nem objevuji kozni nemoci ktere mi nedovoli protezu nasadit diky postizene ruce nemohu chodi ani pomoci berli protoze je v ru ce neudrzim bez pomoci nejedu ani na voziku zbiva mi tedy jen skakat. CSSZ mi zadost zamitla a ponechala mi 2 stupen.Poradite mi prosim co delat mam se nejak odvovat ?dekuji predem za jakoukoli radu Svoboda

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 16.4.2015 11:54

Vážený pane Svobodo,
při přiznání invalidního důchodu se posuzuje to, jak zdravotní postižení žadatele individuálně ovlivňuje jeho schopnost výkonu pracovní činnosti.


ČSSZ vychází zejména z lékařské dokumentace žadatele (je tedy vhodné, aby všechny Vaše zdravotní potíže byly zaznamenány v dokládaných lékařských zprávách) a dosavadních okolností, ovlivňujících pracovní uplatnění (vzdělání, dosavadní pracovní zkušenosti atd.).


V rozhodnutí, které jste od ČSSZ obdržel je jistě v závěru dopisu uvedeno "poučení", které uvádí časovou lhůtu, do kdy můžete podat námitku - předpokládám, že je uvedena lhůta 30 dní. Pokud s rozhodnutím nesouhlasíte, doporučuji Vám tohoto práva využít. Pokud máte zájem o bližší konzultaci, ozvěte se na email czepa@czepa.cz. K případné další konzultaci by byl vhodný sken uvedeného rozhodnutí.
S pozdravem

Hana Sixtová

pracovnice v sociálních službách

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png