Přidej
dotaz
30.9.2019 | 1

Dobrý den, můj bratr vozíčkář po několika letech bez cvičení má atrofované svaly a zkrácené šlachy. Dříve dovedl chodit malinko o berlích, nyní se už vůbec nepostaví. Rád by začal procvičovat v posteli natahování skrčených nohou – chtěl by si na kolena dávat nějaké závaží (on mluví o pytlíku s pískem). Nevíte, jestli se nějaká taková pomůcka nevyrábí, resp. kde by se dala sehnat? Jsme z Liberce.

Děkujeme moc za odpověď.

Diskuse

Zdeňka Faltýnková | 2.10.2019 12:25

Dobrý den,

dříve než Váš bratr začne v domácím prostředí cvičit, je třeba se poradit s odborným lékařem/pracovníkem a to z důvodu předejití zdravotní újmy.

Pokud je Váš bratr spinálním pacientem (je po poškození míchy) doporučujeme konzultaci v ambulanci na spinální jednotce v Krajské nemocnici Liberec (tel.: 485 313 252). Pokud Váš bratr spinálním pacientem není, je třeba konzultace u rehabilitačního lékaře.

Dne 10.10.2019 (čtvrtek) budu přítomna na spinální jednotce v Krajské nemocnici Liberec. V případě zájmu, můžu nabídnout Vašemu bratrovi osobní konzultaci. Pokud byste tuto možnost chtěli využít, předem mě kontaktujte, abychom se mohli konkrétně domluvit - tel.: 607 453 501, e-mail: faltynkova@czepa.cz.

S pozdravem

Zdeňka Faltýnková, specialistka na spinální problematiku

 

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png