Přidej
dotaz
5.5.2016 | 1

Dobrý den,
jsem kvadruplegik od roku 1989 a pojišťovna ČPZP mi zamítla lázně. Chtěl jsem do Klimkovic Mám na ně ještě vůbec nárok a co mám udělat abych se tam dostal? Před pár lety jsem jezdíval pravidelně, to jsem byl u VZP.
Děkuji
Pavel Ermis

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 11.5.2016 15:22

Dotaz pana Pavla Ermise v souvislosti se získáním bližších informací individuálně zodpověděla zdravotní specialistka Zdeňka Faltýnková.

 

Z obecného hlediska, kdo má zájem o předepsání lázní, doporučujeme aby navštívil/a svého praktického lékaře. Ten podle zdravotního stavu pojištěnce doporučí odborného lékaře (např. neurologa, rehabilitačního lékaře aj.), který může poukaz (žádost) pro zdravotní pojišťovnu předepsat. Revizní lékař zdravotní pojišťovny se k poukazu vyjadřuje. Schválený či neschválený poukaz se zdůvodněním dostává zpět předepisující lékař, který tak má zpětnou vazbu, proč žádaná léčba (ne)byla schválena. V případě schválení lázeňského pobytu je v kompetenci zdravotní pojišťovny určit, ve kterém konkrétním lázeňském zařízení má pojištěnec léčebný pobyt absolvovat.

 

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png