Přidej
dotaz
26.10.2015 | 1

Dobrý den,
Jmenuji se David a jsem 8 let na vozíku, diagnoza spastická paraplegie TH8-TH11. Chci se Vás Vás zeptat, jestli mi nemůžete poradit kde a s kým bych mohl cvičit chůzi. Před 2 lety jsem si pořídil ortézy na nohy abych mohl trénovat chůzi. Zkoušel jsem to v bradlech i v chodítku. Trochu mi to i šlo. Pak ale na Čeladné, v Chuchelné a nakonec i na Fifejdách mi řekli, že je to špatné trénovat a vůbec mne od toho odrazovali. Pak jsem viděl nějakého kluka na videu z Rehafitu na FB, který tak jak jsem chtěl chodit já, tak chodí. Jde mi o to, teď bydlím ve Frýdku-Místku, a chci Vás pořádat o kontakt na někoho, kdo by mi v tom mohl pomoci.
Bohužel, jsem ve finanční krizi, tak pokud možno zdarma.
Předem děkuji za odpověď.

Diskuse

Vozejkov | 26.10.2015 9:16

Dobrý den, s tréninkovou chůzí u paraplegiků je ten problém, že člověk musí udržet stabilní pánev, jinak si spíše ubližuje přetěžováním bederního úseku páteře. To byl možná důvod, proč Vám to v Čeladné a ostatních pracovištích nedoporučovali. Jinak v Rehafitu přispěl ke kvalitě chůze neurostimulátor, jehož aplikace byla zařazena do cíleně za sebou jdoucích terapií včetně reflexního cvičení, než klient šel trénovat vlastní chůzi.

Co se týká poradenství fyzioterapeuta, mrkněte na naše webové stránky www.czepa.cz na aktivní mapu zdravotnických ambulancí, měl byste tam nějaké kontakty nalézt. Ovšem zda Vám poskytnou konzultaci či terapii zdarma, to záleží na vaší společné dohodě.

 

Zdravím a přeji dobré pořízení.

Zdeňka Faltýnková

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png