Přidej
dotaz
20.2.2024 | 1

Dobrý den, 

jsem novým členem a blízkou osobou (neteř) vozíčkáře (amputace levé nohy nad kolenem), který má průkaz ZTP. Rád by si zakoupil elektrický vozík, který může využívat interně i externě. Bohužel, vozík bude hradit ze svých financí. Je již od mládí v invalidním důchodu, tak těch financí na nějaký extra vozík nemá. Na internetu je spoustu odkazů, takže je velmi složitý výběr, když jste laik. 

Tímto bych Vás poprosila o radu, jaký typ vozíku byste doporučili? Strýc je vysoký 168 cm a 65 kg. Amputace proběhla 5/2023. Max. útrata za vozík do 50.000 Kč.

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 20.2.2024 14:19

Dobrý den,
Váš dotaz jsem konzultovala s kolegyní Zdeňkou Faltýnkovou, specialistkou na spinální problematiku. Paní Faltýnková se mj. zabývá poradenstvím ve výběru kompenzačních pomůcek, pokud ji budete kontaktovat přímo, může Vám poskytnout poradenství více "na míru" (email: faltynkova@czepa.cz, tel.: 607 453 501).

V obecné rovině: pokud si pán chce koupit elektrický vozík jako samoplátce, má samozřejmě možnost koupit vozík nový nebo použitý.

Mezi nové elektrické vozíky s nižší cenou patří například vozíky:
- Quickie Q50R od spol. Medicco - https://www.medicco.cz/voziky/quickie/elektricke-invalidni-voziky/q50-r
- iTravel 1.054 od spol. Meyra - https://www.meyra.cz/itravel-1054.html
- FlexiThrone - https://www.flexithrone.cz/?gad_source=1&gclid=CjwKCAiAuNGuBhAkEiwAGId4amkkxHajlcwvW7jToR-bD1WVe-83BAhNM9RH5j2XlF7Eu8WVPqsa8BoCr7wQAvD_BwE

Použité elektrické vozíky nabízí např.:
- KrosMedical - https://www.krosmedical.cz/169-elektricke-invalidni-voziky?_gl=1*6duez5*_up*MQ..*_ga*Mzc2NDE4OTc3LjE3MDg0MzIwMjI.*_ga_RS17L70B1C*MTcwODQzMjAyMi4xLjAuMTcwODQzMjAyMi4wLjAuMA..
- Petričko - https://www.zdravotnicke-potreby.com/invalidni-voziky/elektricke-invalidni-voziky/
- zde na portále Vozejkov.cz je také velmi využívaná inzerce k nabídce prodeje pomůcek (aktuálně v nabídce i elektrické vozíky) - https://vozejkov.cz/cz/inzerce/zbozi.
Ovšem v případě použitých elektrických vozíků záleží na stavu baterií a dalších náhradních dílech (zda jsou pro případné budoucí opravy na trhu k dispozici). 

S kolegyní Zdeňkou Faltýnkovou můžete konzultovat samotný výběr vozíku (bude potřebovat více informací, než v dotazu uvádíte). 
Pokud byste potřebovali řešit případné žádosti o nadační podporu, můžete se návazně obrátit na mě (sixtova@czepa.cz), můžeme poskytnout tipy na nadace.

S pozdravem
 

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png