Přidej
dotaz
23.9.2014 | 1

Zdravím. Jsem quadruplegik a chtěl bych si pořídit čtyřkolku. Ale nikde nemůžu najít jestli se dělají i úpravy pro quadroše. Můžete mi prosím poradit? Děkuji ;-)

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 24.9.2014 11:38

Dobrý den,

se samotnými úpravami ručního řízení na čtyřkolce Vám jistě pomohou firmy, které se věnují úpravám ručního ovládání automobilů (např.: http://www.iroa.cz/http://www.rucniovladani.cz/http://www.jpservis.eu/http://www.apicz.com/cz/uvod/novinky, atd.). Váš dotaz jsem konzultovala s Ing. Pavolem Bahylem z firmy IROA, který se vyjádřil ve smyslu: úpravy řízení čtyřkolek umíme, ale záleží, jaký stroj si člověk vybere - jak na něj bude nasedat, jaké bude řazení, zda má uživatel dostatečnou sílu v rukou atp., vždy jde o individuální řešení podle zákazníka a stroje.  

 

Proto nabízím kontakt na Motoklub vozíčkářů - http://www.mkvcr.cz/, kde jistě najdete motorkáře ochotné předat vlastní zkušenosti a ukázat možnosti úprav. Zkuste zde požádat o setkání, či je kontaktujte na některé vyhlášené akci.  Osobní zkušenost jistě budou ochotni předat i Filip Mergental a Tomáš Pučálka - tetraplegici, kteří se na čtyřkolkách v těchto dnech vrací z velké cesty Dokolakolem Bajkalu. 

 

Hana Sixtová

pracovnice v sociálních službách

Přidej odpověď
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png