Přidej
dotaz
4.2.2016 | 1

Dobrý den, počátkem ledna 2011 mi byl vyplacen příspěvek na pořízení motorového vozidla. Nyní jsem si podal žádost o nový příspěvek na pořízení mot. vozidla. Chci se zeptat zda auto, které mám od roku 2011 mohu prodat až po vydání rozhodnutí k žádosti, kterou jsem podal letos? Musím opět Úřadu práce předložit kupní smlouvu (kde budu jako prodávající) s ověřenými podpisy, že jsem toto auto skutečně prodal? Děkuji za odpověď.

Diskuse

Dominika Horáková | 5.2.2016 15:57

Dobrý den,

automobil, na který jste získal v roce 2011 příspěvek na jeho pořízení, můžete prodat kdykoliv po uplynutí 5-ti leté lhůty (lhůta 5 let dle vyhlášky č. 1982/1991 Sb. se počítá od měsíce, kdy byl příspěvk na nákup motorovéhé vozidla vyplacen) . O této skutečnosti - prodeji stávajícího automobilu - nemusíte Úřad práce informovat. Je pouze na Vašem rozhodnutí, kdy přestanete být vlastníkem svého současného automobilu. 

Pokud byste však svůj současný automobil prodal (přestal byste být vlastníkem automobilu) před uplynutím 5-ti let, musel byste tuto skutečnost Úřadu práce oznámit. Ten by následně vyměřil a požadoval vrácení poměrné části poskytnutého příspěvku.

 

S pozdravem,

 

Mgr. Dominika Horáková, DiS.

sociální pracovnice

Přidej odpověď
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg