Přidej
aktualitu
foto k článku
10.1.2018 | Hlavní město Praha | Vozejkov

Začala registrace na konferenci INSPO 2018

Registraci účastníků konference dne 8.1. spustilo pořádající BMI sdružení.

Již 18. ročník konference o informačních a komunikačních technologiích pro osoby se specifickými potřebami se uskuteční v sobotu 7. dubna 2018 v Kongresovém centru Praha. Největší a nejvýznamnější tuzemská konference tohoto zaměření představí nejnovější tuzemské i zahraniční aplikace, programy a pomůcky usnadňující život lidem s různým zdravotním postižením. Generálním partnerem konference INSPO je Nadace Vodafone, partnery jsou AutoCont, ČSOB a Teiresiás, mediálními partnery ČTK Protext a portál Helpnet, záštitu poskytlo hlavní město Praha.

 

Konference je ojedinělá i svou přístupností po účastníky s nejrůznějšími specifickými potřebami. Stejně jako v minulých letech bude ve všech třech jednacích sálech zajištěno tlumočení do znakového jazyka i simultánní přepis. Ten mohou sledovat účastníci se sluchovým postižením nejen na plátně, ale také na tabletu. A slabozrací návštěvníci mají možnost si na zapůjčeném tabletu nastavit prezentaci promítanou na plátno.

 

Zájemci, kteří se nemohou zúčastnit konference osobně, budou moci sledovat on-line přenos programu z hlavního sálu na internetu. Po konferenci budou zveřejněny videozáznamy všech přednášek, které pořídí středisko Teiresiás.

 

Pořádající BMI sdružení dnes zveřejnilo na adrese www.inspo.cz/inspo-2018  program konference a zahájilo registraci. Účast na konferenci je za symbolický poplatek 300 Kč (platí se u prezence), který zahrnuje i průběžné občerstvení a oběd. Účastníci, kteří mají průkaz TP, ZTP nebo ZTP/P, zaplatí pouze 200 Kč, pro osobní asistenty je účast zdarma.

 

Vzhledem k velkému zájmu o konferenci, který v posledních letech převyšoval kapacitní možnosti sálů, bude letos konference přesunuta o patro výše do větších prostor.

 

Více zdroj: helpnet.cz

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png