Přidej
aktualitu
foto k článku
13.6.2013 | Moravskoslezský kraj | Radomír Krupa

"Výzva" pro hendikepované cyklisty

Opět se letos uskuteční 24 hodinový závod cyklistických jednotlivců, dvojic i trojic v Lichnově u Frenštátu p.Radhoštěm
Hendikepovaní cyklisté, kteří nemají závodní ambice ale přesto rádi zdolávají různé výzvy, mají opět další možnost se seberealizovat. Cyklističtí nadšenci z kopřivnického klubu opět letos oživují velmi dlouhou tradici 24 hodinových závodů cyklistů-amatérů.
V Lichnově u Frenštátu pod Radhoštěm si budou mít možnost, tito nadšenci, opět sáhnout na dno svých sil.
Ve dnech 17. a 18. srpna, si na 9,5km trati, mohou i handbikeři a jiní hendikepovaní cyklisté zkusit, svou fyzickou zdatnost a psychickou odolnost - to v případě nepříznivého počasí...
 
Tohoto podniku se v minulosti zúčastňovali členové SKV Frýdek-Místek,  a to v období od roku 1999-2005. A ti také nastavili v této disciplíně české rekordy (možná i evropské). Jak oficiální, zapsané v České Guinessově knize rekordů tak i neoficiální. Tuto historii začali psát v roce 1999 Radim Lanča a Radek Krupa výkonem 128,5km. Tuto vzdálenost odjeli na běžně používaném invalidním vozíku s připojeným hobby adaptérem (výroba Mikulčík). Dále tato dvojice pokračovala v dalších letech ke zvyšování vzdálenosti, ujeté za 24hodin, až do roku 2003,na podomácku vyrobeném handbiku ze železných trubek.
 
V tomto roce dvojice Oldřich Němec a Milan Kupčák (již na handbicích TopEnd a Schmiking)  ustanovili oficiální rekord, na který dohlížel komisař Agentury Dobrý den, která v ČR eviduje rekordy zapisované do české Guinessové knihy rekordů. Ten má hodnotu 435,019 km. Viz. : http://www.lubojaty.cz/?page_id=272
 
O rok později dvojice Milan Kupčák a Radek Krupa, tento rekord zvýšila o jeden ujetý okruh navíc, na 444km. Tato hodnota je rekordem neoficiálním, nicméně jak vidíte má rekord již parádní vousy.
Určitě by tuto hodnotu zvýšili "profíci" handbikeří, kteří se zúčastňují pravidelně cyklistických závodů  v ČR  a po celé Evropě. Jenže tento závod je tak fyzicky náročný, že by jim mohl narušit celou závodní sezónu (alespoň podle vyjádření některých z nich).
 
Pořadatelé závodu oznamují, že startovní listina má jen omezený počet míst, a její uzávěra je stanovena dnem 1.7.2013, proto další cyklističtí nadšenci neotálejte s vyplněním přihlášky a zaplacením startovného.
Víc najdete na webu
http://www.lichnov24.cz
Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png