Přidej
aktualitu
foto k článku
13.3.2019 | Celá ČR | CZEPA

Poradíme s příspěvkem na péči

Odborné poradenství CZEPA.
Snad je jen náhoda, že v době, kdy se radostně hovoří o schváleném zvýšení příspěvku na péči (ve IV. stupni od dubna 2019, ve III. stupni od července 2019), se obrací na Českou asociaci paraplegiků - CZEPA zvýšený počet klientů, kterým je z moci úřední příspěvek snižován či navzdory jasným kritériím zvládání deseti základních životních potřeb je zamítána jejich "oprávněná" žádost o zvýšení příspěvku. Jen za poslední měsíc se na sociální pracovnice asociace CZEPA  obrátilo s žádostí o odborné sociální poradenství a podporu 8 klientů.

 

Rozhodnutí Krajské pobočky Úřadu práce obsahuje nejen přehled základních životních potřeb, ve kterých je uznána potřeba pomoci, ale i poučení, že ve lhůtě 15 dnů můžete podat odvolání.

 

Sociální pracovnice asociace CZEPA zmapují Vaši situaci a potřebné souvislosti, seznámí Vás s potřebnými legislativními podklady a poskytnou Vám odbornou konzultaci. V odůvodněných případech může CZEPA zpracovat písemné stanovisko ve prospěch klienta. Dlouhodobé statistiky potvrzují, že přes 80% klientů, kteří využijí odborné sociální poradenství asociace CZEPA své nároky v oblasti příspěvku na péči obhájí. 

 

V případě potřeby nás neváhejte kontaktovat:
tel.: 775 980 952

 

 

Foto archiv CZEPA, autor David Bruner
Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png