Přidej
aktualitu
foto k článku
21.4.2015 | Celá ČR | Vozejkov

Závěr a výsledky ME ragby vozíčkářů

Jak skončilo Mistrovství Evropy Divize B ragby vozíčkářů?

Český tým dostal do křížových bojů Itálii, které jsme měli co vracet a to porážku z posledního mistrovství Evropy v souboji o předposlední místo. Od samotného začátku dostali příležitost hráči z lavičky, což velmi vyrovnalo a zatraktivnilo hru. Italové hráli hezký zápas, kde postupně vedli, prohrávali a po naší chybě v před poslední částí hry odskočili na rozdíl dvou gólů. Poslední část hry tak byla velmi nervózní, protože prohra v tomto zápase by znamenala pouze hru o předposlední místo a hlavně propad do divize C. Naštěstí naše reprezentace změnila v závěru poslední části hry obranu a donutila Italy třikrát za sebou chybovat. Tento krátký propad hry Itálie, které jinak odehrála skvělý zápas, znamenal vedení naší reprezentace o jednu branku. Vedení jsme nakonec podrželi až do konce zápasu a porazili Itálii 43:40.

 

Sobotní zápasy o umístění odstartoval ranní zápas mezi Itálii a Ruskem. Rusko bylo na své první sankcionované akci IWRF a podařilo se mu zopakovat dobrý výkon proti Itálii z loňského turnaje Six Nations, i když do poloviny zápasu prohrávali, dobrým výkonem svých vysokobodových hráčů nakonec zápas otočili a porazili Itálii 47:44. V dalším zápase se představila naše reprezentace proti Rakousku. Dobrý začátek zápasu a odskok o pět branek byl vystřídaný sérií chyb, které znamenali přiblížení hráčů Rakouska na rozdíl jediného gólu. V tomto zápase jsme více střídali hráče základní sestavy, tak abychom udrželi tempo zápasu. Neproměněný gól v závěru zápasu znamenal vyrovnání hráčů Rakouska a tento týden další prodloužení pro reprezentaci ČR. Začátek prodloužení nezačal úplně nadějně, když takticky střídaný hráč Rene Hernesz díky své výšce vyhrál vhazování a Rakousko šlo do vedení. Naštěstí se nám díky dobré obraně podařilo vyhrát dva míče za sebou a to rozebralo rakouskou hru. Reprezentace ČR vyhrála nakonec 53:51.V zápase o třetí místo rozhodlo Švýcarsko dobrým napadáním a skvělou obranou vlastního brankoviště. Polsko vybralo v první části skoro všechny timeouty a ve druhé části začalo propadat i bodově a nakonec prohrálo 35:42.

  

Ve finále se odehrála krásná bitva Francie s Irskem, zejména mezi rychlíky Thomasem Moylenem (Irsko) a Ryadhem Sallemem (Francie). Zápas lépe začalo Irsko a vedlo celou první polovinu. Ve třetí části hry se projevila menší zkušenost Irského týmu a také kvalitnější lavička Francie, které dává možnost lépe střídat vyrovnané sestavy. Francie porazila Irsko 56:48 a stala se historicky první šampiónem ME divize B. Oba finalisté zároveň postupují na ME divize A, které se odehraje v září ve Finsku.

 

Děkujeme všem za podporu při zápasech a děkujeme všem přátelům za pomoc při realizaci ME v Praze. Opravdu se nám to povedlo.

 

Konečné výsledky s poměrem výhry-prohry:

1. Francie (5-0)

2. Irsko (3-2)

3. Švýcarsko (4-1)

4. Polsko (2-3)

5. Česká republika (3-2)

6. Rakousko (2-3)

7. Rusko (1-4)

8. Itálie (0-5)

 

 

zdroj: crsv.cz

foto:  crsv.cz

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png