Přidej
aktualitu
foto k článku
22.4.2015 | Celá ČR | Vozejkov

Velikonoční pobyt organizace DMO POBYTY sklidil úspěch

3. až 6. dubna 2015 proběhl tradiční velikonoční víkend v Praze.

3. až 6. dubna 2015 uspořádal spolek DMO POBYTY tradiční velikonoční víkend v Praze. Tento rok byl jako místo ubytování vybrán Jedličkův ústav. Pobytu se zúčastnilo 11 dospělých lidí s dětskou mozkovou obrnou (DMO) a 10 dobrovolných asistentů, kteří jim jako na každém pobytu zajišťovali celodenní péči. Na programu byla tentokrát například společná procházka s výkladem na Vyšehradě, prohlídka Žižkovského televizního vysílače nebo návštěva Národního technického muzea. Chybět nemohlo ani večerní tvoření – zdobení vajíček pomocí ubrouskové techniky tzv. decoupage.

 

Klienti si velmi chválili kromě programu také stravu. Přepravu během celého pobytu zajišťovala firma Handicap transport, za což jí patří velké poděkování. To patří i všem ostatním sponzorům, všem dobrovolným asistentům, Heleně Šádkové ze společnosti Help Centrum a v neposlední řadě předsedkyni spolku Kateřině Maxové, která – ač sama má svůj život také ztížen diagnózou DMO – se již dvě desítky let aktivně angažuje v pomoci druhým.

 

Zatímco klienti ještě vstřebávají příjemné zážitky z velikonočního pobytu, spolek DMO POBYTY nezahálí a připravuje další akce. V květnu se uskuteční teambuildingový víkend pro asistenty, kde budou probíhat mimo jiné přípravy na letní pobyt, který se uskuteční na Hluboké nad Vltavou. Spolek také stále aktivně shání další dobrovolné asistenty a samozřejmě  finanční dary od sponzorů, což jsou – nepočítá-li se nadšení organizátorů – dvě základní podmínky pro to, aby se pobyty mohly konat.

 

Kromě pobytů pořádá spolek i řadu menších akcí, v nejbližších měsících chystá například besedy s Kateřinou Maxovou o životě s handicapem. Všechny se uskuteční v Mladé Boleslavi. Nejbližší 22. dubna na Gymnáziu Dr. J. Pekaře a další se připravují. Na besedách bude promítán i dokument o Katčině životě, který působivou formou odbourává předsudky o handicapovaných lidech mezi veřejností. Popisuje Katčiny zážitky, se kterými se setkala u lidí, kteří nepochopili, že tělesné postižení nerovná se postižení mentální.

 

Autoři : Bc. Novotná                                                                           Za  kolektiv  Katka Maxová

 

Přidej komentář
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg