Přidej
aktualitu
foto k článku
30.9.2015 | Celá ČR | Vozejkov | 2

Stříbrnou pamětní medaili Senátu ČR obdržela i Alena Jančíková

Významné ocenění Senátu Parlamentu ČR.

Senát ČR uděluje od roku 2007 Stříbrné pamětní medaile významným osobnostem z řad vědců, umělců, sportovců a dalších veřejných činitelů, kteří vynikají ve svých oborech nebo svými zvláštními činy či schopnostmi.

 
Dne 25. září 2015 obdržela z rukou předsedy Senátu Parlamentu ČR Milana Štěcha toto významné ocenění i Alena Jančíková, ředitelka České asociace paraplegiků - CZEPA. 
 
Na ocenění Alenu Jančíkovou navrhla Senátorka Ivana Cabrnochová se slovy: "Alena je mimořádně pracovitý a přitom skromný člověk.  Je inspirací pro celou vozíčkářskou komunitu rozsahem svých sportovních, občanských i kulturních aktivit..."

 

Foto zroj: Blesk.cz

 

Sama Alena Jančíková k ocenění říká: "Velmi si vážím ocenění, které mi Senát Parlamentu ČR udělil. Vnímám ho jako cenu pro celý tým pracovníků České asociace paraplegiků - CZEPA, který spolu se mnou realizuje projekty ve prospěch lidí ochrnutých po poškození míchy".

 

Záznam slavnostního předávání stříbrných pamětních medailí Senátu PČR oceněným osobnostem najdete zde.
Předání ocenění Aleně začíná na 20 min. záznamu.

Diskuse

Josef Kvapil | 10.10.2015 19:46

Heké gesto, nic nestojí.

 

Přidat ale osobním asistentům, kteří odvádějí skutečnou vysoce odbornou práci, 24 hodin denně, 365 dní v roce (ne jako Senát) za pár korun, to ne, že.

Toto gesto přinese CZEPA asi tolik pozitivního, jako patronát p. Schwarzenberga.

Kdy už konečně nějaká strana pro nás něco udělá? Zatím všichni, pravice i levice nám jen berou.

BOrej | 11.10.2015 10:11

Ano souhlasím s panem Josefem v tom, že osobním asistentům by mělo být přidáno. Ale ocenění pro předsedkyni CZEPA vnímám jako věc užitečnou a pro organizaci dojde i k zviditelnění. Ono je pořád dost lidí ve veřejnosti, která vozíčkářskou problematiku má spojenou výhradně s Centrem Paraple a o CZEPA bohužel moc neví. Takže je dobře, že Alena Jančíková v Senátu byla ocenění obdržela.

 

Co se týká politiků. Je jasné, že celé politické spektrum je spíše spolkem podivného panoptika. Ale přiznejme si, že mnoho vozíčkářů se k politikům ani nepřiblíží. Kolik nás lidí na vozíku je členem nějaké politické strany, kolik jich zkusilo loni kandidovat do komunálních voleb? Moc asi ne. Je trochu třeba více se ukazovat a více s politiky napříč spektrem diskutovat.V každém městě existují různé politické strany, různí komunální politici. Komu to síly umožní, měl by i v tomto se více angažovat.

Přidej komentář
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg