Přidej
aktualitu
foto k článku
19.11.2014 | Celá ČR | Vozejkov

Sport vozíčkářů zaujal účastníky workshopu Asociace studentů fyzioterapie

Jak mohou sportovat vozíčkáři po poranění míchy? Na tuto otázku nejen odpověděl pořádaný workshop Zdeňky Faltýnkové, specialistky na spinální problematiku, ale také umožnil účastníkům některé sportovní vybavení vyzkoušet.

Zdeňka Faltýnková, z České asociace paraplegiků - CZEPA, se díky členství ve výkonném výboru profesní organizace fyzioterapeutů UNIFY ČR seznámila s Asociací studentů fyzioterapie. Letos se zúčastnila akce této skupiny studentů  - tzv. zimního Fyziokempu. Zde seznámila účastníky s problematikou fyzioterapie míšních lézí a spolu s vozíčkářem Michalem Vondráčkem odpovídali na mnoho konkrétních dotazů.  Letní Fyziokemp této aktivní skupině studentů letos nevyšel, proto Zdeňka Faltýnková zorganizovala 12.11. 2014 přednášku o sportu vozíčkářů v Centru Paraple o.p.s., které disponuje širokým sortimentem sportovních pomůcek.

 

Akce se konala ve velké tělocvičně Centra Paraple, kde si workshop o sportech vozíčkářů nenechalo ujít téměř čtyřicet studentů. Odborných přednášek k tématu sportu vozíčkářů se ujali sportovní terapeuti Centra Paraple Mgr. Lenka Honzátková a Mgr. Jiří Pokuta. Pozvání přijal i Mgr. Rostislav Čichoň, který má s různými sporty i s výukou studentů na FTVS bohaté zkušenosti, a dále Jiří Kuchta, který studentům prezentoval handbike a přídavná zařízení k vozíku pro pohyb v terénu.

 

Mimořádným zážitkem pro studenty bylo osobní setkání s aktivními sportovci na vozíku. Ti zodpovídali postupně na řadu dotazů, které se netýkaly pouze sportu. Za instruktáže vozíčkářů a sportovních terapeutů měli studenti na závěr workshopu možnost vyzkoušet si prakticky jednotlivé sportovní pomůcky. Více o akci zde.

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png