Přidej
aktualitu
foto k článku
20.5.2015 | Celá ČR | Vozejkov

Seminář principy správného sezení proběhl ve Zlíně

Seminář principy správného sezení ve Zlíně - konzultace, měření rozložení tlaku na sedacím polštáři, vyzkoušení nových pomůcek.

V rámci prevence druhotných změn na pohybovém ústrojí uživatelů vozíku Česká asociace paraplegiků - CZEPA ve spolupráci s firmou Medicco uspořádala 14.5.2015 další seminář o principech správného sezení ve Zlíně.

 

Tentokrát přijalo pozvání do auly Střední zdravotnické školy v Boučkově ulici na dvě desítky účastníků - vozíčkářů, rodinných příslušníků, fyzioterapeutů, sociálních pracovníků a asistentů.

 

 

Kromě vozíků různých kategorií včetně příslušenství, o jejichž parametrech, možnostech nastavení a hlavně praktického využití pro korekci správného, tedy zdravého sezení, mluvil Ing. Michal Vašíček, mohli přítomní vidět a vyzkoušet si celodřevěný vozík Mgr. Petra Vaculy. Ten vyvinul jako designer pro použití v domácnosti.

 

 

Všichni přítomní vozíčkáři využili poradenství obou přednášejících – Z.Faltýnkové a M. Vašíčka a přístrojového měření rozložení tlaku pod sedacími partiemi včetně vyzkoušení různých antidekubitních sedáků.

 

Děkujeme Mgr. Romanu Herinkovi a Zdeňce Černé za pomoc při zajištění prostor pro seminář.

 

Za realizační tým,

 

Zdeňka Faltýnková

ergoterapeutka, fyzioterapeutka
specialistka na spinální problematiku

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png