Přidej
příběh
foto k článku
28.9.2014 | Liberecký kraj | Vozejkov

Pracuji, protože…

Výstava, kde se seznámíte se samotnými příběhy a organizací Rytmus

 

Putovní výstava ukáže prostřednictvím fotografií příběhy lidí, kteří i přes svůj handicap nalezli s podporou organizace Rytmus Liberec práci na běžném pracovním trhu.

 

Návštěvníci se tak budou smět seznámit nejen se samotnými příběhy, ale i s činností organizace, která v Libereckém kraji působí již 10 let, a touto cestou se rozhodla své desetileté výročí oslavit. Fotografie nabourávají zažité představy, že lidé s handicapem mohou pracovat jen na chráněných místech anebo nemohou pracovat vůbec,. říká k výstavě ředitelka pořádající organizace Ing. Antónia Dechťarová.

 

Výstava s názvem “Pracuji, protože…” je tvořena dvojicemi fotografií: portrétem a dokumentární fotografií. Autorem fotografií je Tomáš Tesař, který k výstavě dodává: Mým cílem bylo ukázat dvěroviny ze života jednotlivých aktérů. Zatímco portréty vás seznamují s jejich reálnou podobou, digitálníkresba na vás má působit poněkud chaoticky a anonymně. Přesně tak, jako se na začátku své cestycítí většina z těch, kterým se o.p.s. Rytmus Liberec snaží pomáhat s návratem do běžného života.

 

Místní časový harmonogram putovní výstavy Pracuji, protože…”

2. – 30. září 2014 Liberec: OC Plaza

2. – 31. října 2014 Jilemnice: Společenskýdům Jilm

4. – 28. listopadu 2014 Česká Lípa: Kulturní dům Crystal

3. – 31. prosince 2014 Jablonec nad Nisou: La Kavárna

6. – 31. ledna 2015 Liberec: Krajská vědecká knihovna

 

O fotografovi Tomáši Tesařovi

Novinář a fotograf, který od roku 1996 působí v českých médiích. V současné době pracuje jako obrazový redaktor týdeníku RESPEKT. Projekt www.iPhonefoto.cz založil v září 2011 nejprve jako osobní blog. O dva roky později ho změnil na magazín.

http://www.tomastesar.cz

 

 

 

zdroj: helpnet.cz

autor: Veronika Iblová

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png