Přidej
aktualitu
foto k článku
28.7.2015 | Jihočeský kraj | Vozejkov

Plavecké léto

Plavání, rehabilitace, kamarádi, zábava.

 

Plavecké léto KONTAKTU bB je pro osoby s tělesným postižením ideální příležitostí k intenzivní práci na zlepšení fyzické kondice, o které se spolehlivě postará plavání dvakrát denně doplněné o rehabilitační a kondiční cvičení. Je to také příležitost vyzkoušet volnočasové aktivity, ke kterým by se jednotlivec sám o sobě neodhodlal nebo k nim běžně nemá přístup. Mezi takovéto činnosti patří třeba sjíždění Otavy na raftech, potápění, karate, ale také muzikoterapie nebo moderní gymnastika se stuhami a obručemi.

Tyto programy jsou nabízeny na jednotlivých turnusech ve variantách vhodných pro danou věkovou skupinu, která týdny charakterizuje. Triádu pobytů startují dospělí účastníci, střed tvoří mládež a závěr patří nejmladším dětem.

Každý turnus je zakončen plaveckou zkouškou – závodem Strakonice Cup I – III, na kterém se vždy ukáže pokrok dosažený pilným tréninkem minulých dnů.

Plavecké léto je intenzivním zážitkem nejen pro plavce, ale také pro jejich instruktory, kteří zastávají i roli osobních asistentů. Tuto skupinu tvoří mladí lidé, většinou studenti vysokých škol, kteří v průběhu celého roku pomáhají realizovat plaveckou výuku v jednotlivých střediscích sdružení. Pro ně je na pobytu připraveno školení, jehož cílem je vyšší odbornost vedení hlavní činnosti nejen na akci, ale především při celoročním programu ve střediscích.

Tradiční tečkou za Plaveckým létem bývá rybářský závod, na kterém se organizačně podílí sportovní klub SK KONTAKT PRAHA a letos již po čtvrté nese název Memoriál Fandy Charváta. Koná se  v areálu Školního statku Střední zemědělské školy v Dobešicích u Písku, kde u rybníčku zasedají ostřílení i zbrusu noví rybáři, aby soutěžili o největší počet ulovených rybocentimetrů. Náladu vytvářejí také kytara, zpěv, opékané selátko, Strakonický Dudák a vzpomínka na Frantu.



V neděli 26. 7. 2015 začal již třetí týden Plaveckého léta. Ten je věnován nejmladším účastníkům. Sešlo se 48 plavců a 33 členů personálu. V jednom bazénu se potkají děti, dorůstající plavecká generace i ti, kteří v KONTAKTU bB plavali v jeho úplných počátcích. Dnes už do Strakonic jezdí hlavně za odpočinkem a předávají zkušenosti jejich následovníkům.

Že si to užijí úplně všichni, nemusím ani dodávat...

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png