Přidej
aktualitu
foto k článku
6.12.2016 | Zahraničí | Vozejkov

Pieter En Illse DuPreez čtyřnásobný ironman

Již čtvrtý dokončený IM tetraplegikem C6.

Neskutečné!

 

Pieter En Illse DuPreez je opravdu borec. Tetraplegik z Jihoafrické republiky dokončil již svůj čtvrtý ironmanský závod, a to v čase 13:40 hod., za který by se nemusel stydět lecjaký paraplegik nebo i zdravý hobík. Pro ty, kdo nevědí, ironmanský závod se skládá ze tří disciplín: 3,8 km plavání, 180 km jízdy na kole (handbike) a 42,195 km běhu (jízda na formulce).

 

 

Pietra osobně znám a mohu potvrdit, že je to opravdu poctivá C6 (míšní léze). Kdo by nevěřil, může si najít jeho přesuny z vozíku a na vozík, na postel, na handbike apod., vše je na Youtube.com. 

Něco o něm např. STILL RUNNING - Pieter du Preez Short Film

 

 

To, že jezdí fenomenálně na handbiku, už vím a zvykl jsem si na to. Svědčí o tom i jeho průměrná rychlost na 90 km vzdálenosti 26km/h. Kdo si myslí, že to nic není, ať si to zkusí, a to ještě jen s minimem funkčních svalů a bez úchopu. Pieter je dokonce několikanásobným mistrem světa i paralympijským vítězem. 

 

 

To, že je vynikající i na formulce (nahrazuje běh), už také vím. Jeho čas 2:30 hod. na marathonu (42,195 km) v Berlíně to jen potvrzuje.

 

 

Ale co mě stále překvapuje, to je plavání. Nechápu. Vzdálenost 3,8 km za 1:26 hod., i kdyyž s ortézkami na nohou a neoprénem, což společně udělá lepší plaveckou polohu, to je pro mě záhada, jak to dělá.

 

 

Myslím, že Pieter může být velkou inspirací pro všechny, kteří se ocitli hříčkou osudu na vozíku. Je vidět, že když se chce a člověk se nevzdá, může dokázat téměř cokoliv.

 

Palec nahoru. Jen tak dál...

 

 

Foto zdroj: Facebook.com

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png