Přidej
aktualitu
foto k článku
2.7.2015 | Celá ČR | CZEPA | 1

Nová pravidla pronájmu a prodlužování doby nájmu bytů v majetku hlavního města Prahy

V březnu 2015 schválila Rada hlavního města Prahy nová pravidla pronájmu a prodlužování doby nájmu bytů a ubytovacích místností v objektech hlavního města Prahy nesvěřených městským částem.

Podmínky pro žadatele o bezbariérový byt (byt zvláštního určení)


Pokud žadatel splňuje všechny následující podmínky, má možnost si podat žádost o bydlení pro zdravotně postižené občany:

a) žadatel má porušenou funkci pohybového ústrojí
b) žadatel je držitelem průkazu TP, ZTP nebo ZTP/P
c) žadatel má TP na území HMP minimálně po dobu 5 let. Z této podmínky může PS ve zvlášť závažných případech udělit výjimku.
d) žadatel není vlastníkem ani spoluvlastníkem objektu určeného k bydlení, ani nemá právo odpovídající služebnosti k užívání bytu nebo domu. Z této podmínky může PS ve zvlášť závažných případech udělit výjimku.
e) žadatel ani členové jeho domácnosti nemají žádné nevypořádané finanční závazky vůči HMP týkající se bytu či nebytového prostoru.

 

K vyplněné žádosti se dokládají následující dokumenty:
- kopie průkazu TP, TZP nebo ZTP/P
- aktuální lékařskou zprávu osvědčující důvod pro pronájem bytu zvlášního určení
- kopii důchodového výměru
- potvrzení o výši příjmů za posledních 12 měsíců
- prohlášení o neexistenci jiných než prokázaných příjmů
- kopii nájemní/podnájemní smlouvy a aktuálního evidenčního listu k dosud užívanému bytu spolu s vyjádřením odpovědné osoby vlastníka či pronajímatele o úhradě plateb spojených s bydlením
- stanovisko městské části dle trvalého pobytu žadatele; resp. zprávu o provedeném šetření, kterým bude osvědčeno stávající bydlení a možnost jeho úpravy tak, aby vyhovovalo potřebám žadatele; v případě doporučení pronájmu bytu zvláštního určení i o vyjádření městké části dle trvalého pobytu žadatele k možnosti pronájmu odpovídajícího bytu ve svěřeném bytovém fondu

 

Nájemné bude sjednáno ve výši 60 Kč za m2 podlahové plochy bytu měsíčně bez částky za vybavení bytu zařizovacími předměty.

Nájemní smlouva se uzavírá na 2 roky s možností prodloužení.

 

Veškeré informace o bytech zvláštního určení vám poskytne Mgr. Larisa Kastnerová, bytové oddělení odboru evidence, správy a využití majetku MHMP: larisa.kastnerova@praha.eu, tel.: 236 003 103.

 

Kompletní informace k nalezení zde:

http://www.praha.eu/jnp/cz/o_meste/zivot_v_praze/bydleni/chci_bydlet/zadost_o_pronajem_bytu_zvlastniho_urceni.html

Diskuse

Josef Kvapil | 3.9.2015 18:13

Poníženě děkujeme a ruku líbáme. Soudruzi úředníci, krásně žijící z našich daní.

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png