Přidej
aktualitu
foto k článku
11.7.2018 | Celá ČR | Vozejkov

Na Pustevnách křtili kolo pro Nezastavitelnou

Návštěvníci Pusteven měli 5. a 6.7. možnost podpořit 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní.

 

Návštěvníci beskydských Pusteven měli o svátcích 5. a 6. července možnost podpořit 21 handicapovaných z projektu Nezastavitelní.  Svou podporu projektu na místě projevil i ostravský zpěvák, skladatel a textař Martin Chodúr, poslanec a bývalý úspěšný skokan na lyžích Jakub Janda i Aleš Depta,  bývalý úspěšný šermíř a olympionik z BarcelonyLoňské účastnici projektu, Věře Křenkové, pokřtil nové speciálně upravené kolo, které z projektu získala, farář Vítězslav Řehulka. Všichni, kdo prošli nafukovací BIrell bránou přispěli na sportovní pomůcky pro Nezastavitelné. Celkem tak bylo vybráno 89.525 korun.

 

Brána na Pustevnách je součástí projektu Nezastavitelní, který už pátým rokem pomáhá handicapovaným lidem vrátit se k oblíbenému sportu. Za každého, kdo bránou projde, přispěje Birell na konto Nezastavitelných 5 korun. Lidé tak pomáhají svým pohybem. Výtěžek jde na sportovní vybavení jako jsou upravená kola, handbiky a jiné speciální pomůcky.  

 

Na Pustevnách měli možnost návštěvníci potkat i jednoho z Nezastavitelných, Mariana Kisela, který zůstal po nehodě na vozíku. Z projektu si přeje získat handbike, aby se mohl vrátit k cyklistice, protože před úrazem jezdil na kole závodně.

 

Během uplynulých ročníků se do projektu zapojily statisíce lidí, kteří pomohli svým pohybem. Jen loni prošlo Birell bránou na různých místech v České republice více než 200 tisíc lidí, kteří pomohli Nezastavitelným získat sportovní vybavení za 1,3 milionu korun. Peníze se také dají darovat i na místě u BIrell brány prostřednictvím kasičky, na speciální účet Konta Bariéry nebo nákupem předmětů na e-shopu akcePolovina ceny dárku jde na konto Nezastavitelných.

 

Další zastávkou Nezastavitelných bude Birell brána u Vranovské přehrady o víkendu 14. – 15. července. Dále pak v Českém Švýcarsku, na Sněžce, Ještědu a v Adršpachu.

 

Více o projektu na www.nezastavitelni.cz.

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png