Přidej
příběh
foto k článku
15.8.2015 | Hlavní město Praha | Vozejkov

Letní Letná 2015

XII. Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla.

Již neodmyslitelně k létu v Praze patří festival Letní Letná. Tentokrát s podtitulem XII. Mezinárodní festival nového cirkusu a divadla. Samotný název napovídá, že se jedná o dvanáctý ročník úspěšného festivalu, na kterém se představují špičky světového nového cirkusu. Největšími zahraničními hvězdami v letošním roce budou britští NoFit State Circus a francouzští Compagnie Rasposo, z českých je to např. Losers Cirque Company. V programu je myšleno i na děti, pro které je připraveno velké množství divadelních představení, koncertů, výtvarné dílny, cirkusové dílny a jiné. Celý program, příp. bližší informace o všech účinkujících, o doplňkových akcích, či místě konání najdete přímo na stránkách Letní Letná.

 

Jak již napovídá název festivalu Letní Letná, všechna představení a další akce probíhají v Letenském parku na Praze 7. Park je na rovině, proto je prostředí pro vozíčkáře i jinak handicapované přívětivé.

 

 Zdroj: Letní Letná


Zajímalo nás, jak “přívětivé” je k vozíčkářům představení BIANCO - NoFit State Circus (UK). Představení je úžasná kombinace nejrůznějších typů vzdušné akrobacie. Diváci nesedí, jako při jiných představeních, ale procházejí skrze kulisy a volně se pohybují po šapitó.

 

Zeptali jsme se  produkční festivalu Letní Letná Anny Vondráčkové:

 

Pohyb v davu mezi stojícími lidmi většinou lidem na vozíku zážitek z koncertu, představení, znehodnotí. Můžete nám říci, zda má soubor nějaké zkušenosti s vozíčkářem v hledišti, případně je-li v cirkuse nějaké místo, odkud by mohl vozíčkář celé představení nerušeně sledovat?


Představení Bianco je určitě přístupné pro vozíčkáře. Lidé šapitó sice chodí, ale ne úplně volně - tedy můžou, ale v podstatě jde o přesuny cca po 10 minutách, kdy se celá masa diváků posune jinam, otočí, atd. Soubor je na vozíčkáře zvyklý a když je na představení uvidí (nebo běžně o nich víme dopředu), určitě je dokáže upřednostnit a dostat na místa, odkud uvidí.

Jen doporučuji rozhodně všem vozíčkářům, kteří si kupují vstupenky, nás/pokladnu o této skutečnosti informovat. Protože neomezený počet vozíků se samozřejmě na představení pohodlně nevejde.

 

Nabízíte i letos nějakou slevu na vstupném pro vozíčkáře?

 

Poskytujeme slevy držitelům průkazů ZTP (50%] a ZTP/P (zdarma, doprovod 50%).

 

Ještě doplňujeme, lístek se zvýhodněným vstupným na Letní Letnou pro ZTP, ZTP/P je nutné kupovat s průkazem ZTP, ZTP/P.

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png