Přidej
aktualitu
foto k článku
16.10.2017 | Moravskoslezský kraj | Vozejkov

Havířovská desítka zaplnila centrum města

Havířov, 14. října 2017 (Tisková zpráva)

Na osm stovek sportovců v pěti běžeckých kategoriích rozběhalo v sobotním dopoledne centrum města. Potřetí v řadě se v Havířově konal městský běh na podporu handicapovaných sportovců Residomo Havířovská desítka.

 

Závod s hlavní kategorií na 10 km i letos vybíral stokorunu ze startovného pro havířovské boccisty. S potěšením pořadatelé předali handicap sport clubu Havířov částku 51 863 korun. „Boccisté nám každý rok aktivně pomáhají s organizací a jsou nedílnou součástí tohoto závodu, proto jsme rádi, že můžeme přispět k rozvoji jejich činnosti, a také letos jim předat zase o něco vyšší částku. Vzrůstající zájem lidí nás velmi těší a motivuje v této započaté tradici pokračovat,“ říká jeden z hlavních pořadatelů akce Lumír Hlaváč.

 

Už tradičně se letos běžel hlavní závod na 10 km, který mezi muži vyhrál Jakub Powada s časem 33 minut 55 sekund a v ženské kategorii Ivana Zbořilová s časem 40 minut 18 sekund. Štafetu nejrychleji zaběhl tým s názvem Zdravka v čase 38:01. Kategorii závodníků z domovského města Havířov vyhrál za muže Lukáš Ožana, který se v celkovém pořadí umístil na 2. místě a za ženy teprve sedmnáctiletá Terezie Vogtová.

 

Svou pozici si udržely také novinky loňského ročníku, závod na 5 km a Dětský běh. Nechyběla ani štafeta a nově také Seniorský běh určený pro občany města dříve narozené. „Seniorům jsme připravili trasu ve vzdálenosti zhruba 500 metrů, kterou si mohli symbolicky proběhnout či projít,“ říká Hlaváč.

 

Svou atraktivitu závod navýšil také tím, že se přesunul do samotného centra města. Trasa vedla po Hlavní, Dlouhé a Národní třídě a po celou dobu konání bylo centrum pro dopravu uzavřeno. Kladné odezvy si získali i besedy pro závodníky, které se konaly v Komunitním centru Lučina. Jedinečnou atmosféru celému dni dodali také fanoušci, kteří si kromě fandění mohli užít také bohatý doprovodný program, který si pro ně připravili partneři běhu. Například si vyzkoušeli bocciu s ligovými hráči ve stánku HSC Havířov.

 

O občerstvení se postarali havířovské CrossCafe se svou výbornou kávou a dezerty, a také První havířovský minipivovar, který i letos uvařil speciální pivo závodu s názvem Běžec. Po závodě pak hostil oficiální afterparty závodu, které se zúčastnili jak partneři běhu, tak i zájemci z řad závodníků.

 

Závodníci, kteří se postavili na start v kategoriích na 10 a 5 km a štafety, po závodě napjatě sledovali slosování o hodnotné ceny věnované partnery. Ti nejšťastnější pak vyhráli roční nájem bytu u generálního partnera Residomo zdarma, zapůjčení auta Škoda na víkend nebo startovné na Mattoni Olomoucký půlmaraton 2018. „Podpory našich partnerů si moc vážíme a jsme rádi, že s námi chtějí spolupracovat a dávají nám možnosti posouvat závod i sportovního ducha města stále dál,“ děkuje na závěr za podporu všem parterům Hlaváč.

 

Výsledky jsou ke shlédnutí na webu závodu pod odkazem http://h10.cz/vysledky/. Z celého dne běžel také online stream na YouTube kanále závodu, na který se můžete zpětně podívat zde https://www.youtube.com/watch?v=Qp5D5nnJyTU.

 

Kontakt

Martin Kučera

martin@h10.cz

778 527 033

 

 

 

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png