Přidej
aktualitu
foto k článku
14.6.2016 | Celá ČR | Vozejkov

Euroklíč na dovolenou​

Blíží se dovolené, tak si nezapomeňte zařídit euroklíč. Využijete ho v ČR i v zahraničí.

NRZP ČR realizuje již od roku 2007 projekt Euroklíč, který pomáhá lidem se zdravotním postižením bezproblémové užívání různých zařízení a přispívá tak k integraci OZP do společnosti. Jedná se o mezinárodní projekt, který je postupně uskutečňován ve většině evropských zemí. V ČR jsme od roku 2007 namontovali více než tisíc eurozámků a distribuovali osobám se zdravotním postižením více než čtyřicet tisíc euroklíčů. Projekt je realizován za finanční podpory Ministerstva pro místní rozvoj ČR a finanční podpory jednotlivých krajů. Nejvíce se do projektu zapojily kraje Jihomoravský, Olomoucký a Středočeský, kde projekt byl z velké míry financován z Evropských fondů.

 

V letošním roce je projekt realizován opět na celém území v ČR. Zájemce o euroklíč nebo eurozámek najde potřebné informace na adrese www.euroklic.cz, kde jsou uvedena distribuční místa v jednotlivých krajích.

 

Nezapomeňte si ještě před svými prázdninovými cestami zažádat o euroklíč. Seznam přístupných míst s toaletami, výtahy či plošinami osazenými eurozámky naleznete zde nebo v aplikaci VozejkMap.

 

Projekt Euroklíč se současně rozšířuje i do Slovenské republiky, kde jej přátelé ze Slovenska rozvinuli ve velkém stylu a mají podporu i vrcholných představitelů Slovenské republiky. 

 

Zdroj: nrzp.cz

 

 


 

 

Poděkování Národní platformy proti bariérám Slovenské republiky za pomoc NRZP při zahájení projektu Euroklíč na Slovensku.

 

 

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png