Přidej
aktualitu
foto k článku
DMO Pobyty u moře
DMO Pobyty u moře
DMO Pobyty u moře
DMO Pobyty u moře
20.10.2016 | Zahraničí | Vozejkov | 1

DMO Pobyty byly na dovolené u moře

DMO Pobyty strávili týden u moře v chorvatském Umagu.

 

Z celého srdce děkuji za splnění snu, zorganizovat pobyt u moře!

 

Jmenuji se Kateřina Maxová a jako předsedkyně spolku DMO POBYTY již šest let organizuji pobyty pro dospělé klienty s diagnózou dětská mozková obrna. 

 

Před nedávnem se nám podařil uskutečnit můj sen – pobyt u moře. Strávili jsme týden v Chorvatsku, hotelu Sol Garden Istra, Umag.

  

Pobytu se zúčastnilo celkem 13 klientů a každý z nich měl svého asistenta. Klienti si užili nejen přímořského vzduchu a moře, ale zavítali i do městečka Umag kam se jezdilo vláčkem, někteří se zúčastnili i výletu lodí po pobřeží s potápěčskou show a prostě si to tam užívali podle své nálady i míry postižení.

 

Je třeba vyzdvihnout skvělé ubytování, které bylo zcela bezbariérové, a to do všech detailů. Dokonce i přístup do moře byl bezbariérový a byla zde i možnost zapůjčit si speciální vozík pro klienta, se kterým se dalo vjet až do moře. Chtěli bychom tak poděkovat nejen našim skvělým asistentům, ale i Mgr. Heleně Šádkové ze spol. Help Centrum, která nejenže se jako asistentka zúčastnila pobytu, ale zajistila i různé zdravotnické pomůcky pro ještě větší bezbariérovost našich klientů. 

 

Hladkou a bezproblémovou cestu na místo a zpět domů pak zajistila firma BusLine, a.s., a tak i jim patří velký dík. Navíc řidič Pavel Ceral je nejen velký profesionál, ale již se stal naší součástí i díky tomu, že mu asistence není cizí. 

 

Domníváme se, že se pobyt povedl a všichni si užili nejen krásného sluníčka a slané vody, ale věříme tomu, že ve všech zanechal příjemný pocit. 

 

Poděkování tak patří i našim partnerům, zejména Středočeskému kraji a veřejnosti, která nás podpořila svým pohybem s aplikací EPP Pomáhej pohybem nadace ČEZ, a.s., protože bez nich by se pobyt nemohl uskutečnit. 

 

Byli bychom nesmírně rádi, kdyby se podobný výlet podařilo zajistit i v příštím roce.

 

Chtěli byste nám v této snaze pomoci? Teď to můžete udělat i při Vašich obyčejných internetových nákupech. Jděte na www.givt.cz, vyberte svůj oblíbený e-shop, zboží, které chcete, jako neziskovou organizaci zvolte DMO Pobyty a nakupujte! My dostaneme část peněz z ceny nákupu a Vás to nestojí ani korunu navíc!

 

Sledujte naše webové stránky www.dmopobyty.cz a Facebook, kde o nás najdete veškeré podrobné a aktuální informace.

 

Diskuse

Hana Sixtová, sociální pracovnice CZEPA | 20.10.2016 10:56

Zpráva z úspěšného bytu členů spolku DMO POBYTY nás velmi potěšila. Z opakované osobní spolupráce České asociace paraplegiků - CZEPA s paní Kateřinou Maxovou víme, že je organizačně velmi schopná, aktivní a zodpovědná, přesto upřímně gratulujeme k úspěšnému zajištění projektu, jakým je skupinový zahraniční pobyt. Přejeme všem klientům organizace DMO POBYTY, aby Katka Maxová měla i v příštím roce pevné zdraví a dostatek energie a podporovatelů pro zajištění dalšího pobytu i jiných akcí.

Přidej komentář
banner-handy.jpg
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png