Přidej
aktualitu
foto k článku
29.10.2014 | Celá ČR | Vozejkov

Czepa spolupracuje s výrobcem vozidla Elbee

Unikátní vozidlo s možností řídit přímo z vozíku.

Česká asociace paraplegiků - CZEPA navázala spolupráci s českým výrobcem unikátního automobilu Elbee, určeného pro zdravotně postižené.


Zdeňka Faltýnková, zkušená fyzioterapeutka a ergoterapeutka, se specializací na spinální problematiku, se zapojila do připomínkování výroby vozidla. Kvalifikované postřehy i nápady na individuální řešení, zohledňující funkční schopnosti řidiče, mohou být klíčové pro rozšíření řad těch, pro koho bude Elbee výborným řešením.

 

Nástup do automobilu a možnost řídit Elbee přímo z vozíku - tedy bez nutnosti přesedat a vozík poté komplikovaně nakládat - je unikátní novinkou v nabídce řešení mobility vozíčkářů, zejména těch, kteří používají elektrický vozík. Možnost doladit individuální požadavky na ovládání vozidla již při jeho výrobě, dává nově šanci k sebeobsluze v dopravě i těm, kteří standardně upravená motorová vozidla nezvládli řídit, vzhledem k svému zdravotnímu postižení. Těšíme se na prezentaci vozidla Elbee v příštím roce, při plánovaných regionálních setkáních, která CZEPA pořádá.

 

Elbee rozhodně vzbuzuje emoce, ale to je pořád ještě něco jiného, než jej doopravdy vyzkoušet. A průměrná spotřeba 4,5l/100km je lákavým parametrem pro časté a zejména krátké vzdálenosti cest vozíčkářů.

 

Přidej komentář
skoda_neridit_banner_vozejkov_550x160px_1.png
banner-handy.jpg